Szavazás 2014.

2014-ben, tehát immár 3 éve, hogy a következőt írtam "naplómba".

Szavazásnál két egymást metsző vonalat kell elhelyezni az egyik körbe. Nem kell feltétlen X-nek lennie, lehet + jel is. A lényeg, hogy metssze egymást a két vonal. De hogy hány fokos szöget kell minimum bezárniuk, arról nem hallottam sehol.
Hatalmas méretű szavazólapokat adnak, alig lehet velük elférni a szavalófülkében az asztalon. Semmilyen szabványnak nem felelnek meg, se A3-es, se A4-es, se a5-ös, se semmilyen lapnak nem nevezhető. Többször is össze kellett hajtani, mire bele tudtam őket gyömöszölni a borítékba.
A szavazóbizottság valószínű reggel 6-tól este 7-ig ott üldögél. Kárörvendő emberek örülhetnek, hogy az ellenzék képviselőjének is ott kell ülnie egész vasárnap, mások inkább sajnálják őket, megint mások ebbe bele se gondolnak.
Tornateremben volt a szavazás, bordásfal is volt. A politikába belefáradt emberek esetleg tornagyakorlatokat is végezhetnek közben a teremben, a szivacsokat és szőnyegeket is lerakhatják, hogy a gyakorlataikat könnyebbé tegyék. Versenyezni is lehet, hogy az MSZP-s, FIDESZ-es, esetleg a jobbikos képviselő ügyesebb-e.