Az evolúció zsákutcái, a kis polosok

Mindegy, hogy porzsákra vagy szemetes zsákra gondolunk, esetleg egy zsák krumplira. Akármelyikből eredeztetjük az utcát, a kis polosokra, vagyis a poloskákra pont érvényes. Nem tudom, mit képzelnek ezek magukról, de kopogás nélkül bepofátlankodnak. Ha bent vannak, legalább húznák meg magukat, és örülnének, hogy melegedhetnek, de nem. Eszük ágában sincs melegedni a kis polosoknak. A levegőben helyváltoztató mozgást végeznek, bár ez kimerül abban sokszor, hogy ugyanoda jutnak vissza, ahonnan kiindultak. Sokszor keresztbe tesznek saját maguknak. Még ha keresztes pókok lennének, megérteném, hogy keresztbe tesznek, de így... A lényeg, hogy helyváltoztató mozgásuk közepette egyszer csak elbénázzák a landolást, és háttal érkeznek a földre, és úgy is maradnak, nem bírnak megfordulni, pedig kalimpálnak a lábukkal, mint az őrült. Biztosan hiányos volt a testnevelés oktatás náluk, vagy csak a röpködést tanították meg nekik pedagógusaik. Képtelen vagyok megérteni, hogy lehet, hogy minden külső zavaró behatás nélkül egyszer csak hátast dobjanak a padlón és úgy maradjanak.

Angol nyelvóra volt. Ez a poloskát egyáltalán nem zavarta. Ahelyett, hogy meghúzta volna magát csendben a sarokban, a zuhanórepülést gyakorolta a terem közepén, és egyáltalán nem érdekelte, hogy erről a diákok és a tanár mit gondolnak. Leleményes tanár angol nyelven kielemzi a helyzetet ilyenkor: This is a bug! I hope it will leave the classroom soon. Naná, hogy a kis polosnak esze ágában, de még kis gallyacskájában sem volt leavézni a classroomot. Az sem zavarta, hogy angol nyelven kibeszéljük őt. Nem érthette, hiszen biztos nem beszél angolul, mivel sem testnevelés oktatásban, sem nyelvoktatásban nem részesült. A háta mögött azt mondunk róla angolul, amit akarunk! De amilyen pancser, a zuhanórepülést elbénázta, és rövidesen a padlón kepickelt a hátán fekve.

Azt sem értem, hogyan tud az evolúció ilyen egyedeket kitermelni. Egyáltalán hogyan maradhat fent egy ilyen faj, mely teljesen magától a hátára fekszik és nem tud felállni. Ez egyértelmű bizonyítéka, hogy evolúció nem létezik, mert így nem lehet fennmaradni. Ha valaki fenn akar maradni, annak kávét kell innia. De mivel sem testnevelést, sem angolt nem tanultak, valószínű a kávéfőzéshez sem értenek.