Nagyon széles körben elterjedt téveszmék

Sokan általánosan elterjedt téveszméket gondolnak igazságnak, azzal kapcsolatban, hogy egyes állatok mivel táplálkoznak. Mindenki azt hiszi, hogy a macska mást se csinál, csak lefetyeli a tejet és kergeti az egereket. Mindenki azt hiszi, hogy a medve egész nap csak mézet zabál.

Mindenki azt hiszi, hogy egyes nemzetek mindig a jellegzetes ételüket eszik és italukat isszák. Azt hiszik, az olaszok egész álló nap pizzát, spagettit és pastasciuttát nyomatnak és kapucsínót isznak. Mindenki azt hiszi, az angolok egész nap csak döntik magukba a teát, a műveltebbek pedig azt, hogy sonkát, tojást, zabkását burkolnak egyfolytában, és még az emeletes buszok Londonban nem benzinnel, hanem teával mennek. A németek meg egész nap virslit esznek és sört isznak. Rólunk meg azt hiszi a világ, hogy mindig gulyást eszünk, aminek a fele pirospaprikából áll, a másik fele pedig makói piroshagymából. A görögök meg egész nap a giroszt forgatják a sütőben, vagy a sütőt forgatják a girosz körül. Az oroszok meg a vodkát döntik magukba naphosszat, és kucsmában táncolnak a Vörös téren a mínusz akárhány fokos hidegben a hóviharban

Sajnos mindenki rosszul tudja. A külföldiek, amikor Magyarországra látogatnak, meglepődnek, hogy nem csak gulyás, pirospaprika és makói vöröshangya van. Idővel aztán visszatérnek oda, ahonnan jöttek, Angliába, Németországba, Kuvaitba, Elefántcsontpartra vagy éppen Kubába, és egy idő után elfelejtik, hogy itt nem csak gulyás van, és újra rosszul tudnak mindent. A kubaiak azt hiszik, a Duna a Fekete erdőben nem vízzel, hanem sörrel csörgedezik, ami aztán Magyarországról kifolyva víz helyett gulyás formájában csörgedezik tovább, majd a Fekete tengerbe végül vodka formájában folyik be. A Margit-sziget és a Csepel-sziget a nagy átalakító, itt alakul át a sör nagy része gulyássá. A Margit-sziget inkább csak előtisztítója annak, ami hozzánk befolyik, kiszűri a sör nagy részét a Dunából, illetve az osztrák kávét is és marcipánt is, mely a Mozart kugelek miatt került bele, a Csepel szigeten pedig a nagy fűszeralakú erőmű gondoskodik a gulyásosításáról a Dunának. Hogy a gulyás végül hol és hogyan alakul vodkává, azt sajnos nem tudom, de biztosan nagy szerepet játszott ebben a volt Szovjetunió felbomlása.