Kiruccanás az Androméda-galaxis felé - egy nagyon gyenge poszt

Kutatók egy csoportja már készülődik, hogy útnak indítsa készülékeit az Androméda-galaxis felé, hogy egy kicsikét többet megtudjunk most már végre egy másik galaxisról is. Nem valószínű, hogy a készülékek rövid időn belül odaérnek. Természetesen a kutatók ezzel tisztában vannak, és nem veszik félvállról a dolgot. Mindent megtesznek, hogy a lehető legnagyobb sebességű készülékeket állítsák elő erre a nem éppen ház körüli sétányi távolságra.
Azonban sajnos becsúszhat egy kis hiba a gépezetbe. Azzal is számolni kell, hogy kicsiny Földünk a Napunkkal együtt a mi galaxisunk középpontja körül kering, bár nem egy nap alatt kerüli meg. No, nem azért tart egy napnál tovább ez, mert annyira lassú lenne a keringés! A mi léptékeinkkel kifejezetten gyorsnak mondható tempó ez. Ha belegondolunk, akkor elképzelhető, hogy a Föld a naprendszerünkkel együtt éppen az Androméda-galaxis irányába halad a kedvenc galaxisunk középpontja körül, mégpedig X sebességgel. A kutatók készüléke pedig Y sebességgel tud majd haladni az Androméda-galaxis irányába. Történetesen X nagyobb, mint Y. Így ugyan a kutatók útra bocsátják készülékeiket, de mi, itt a Földön maradva, előbb érünk oda, mint a készülékek.
Ha pedig még azt is hozzávesszük, hogy maga a galaxisunk középpontja is az Androméda-galaxis irányába tart történetesen, akkor csoda, hogy mindezeket egybevéve még nem értünk oda. Olyan ez, amikor egy óriás hajóval utazunk Európából Amerikába, a hajó végéből pedig egy hintóval haladunk a hajó eleje felé, tehát duplán is Amerika felé tartunk. Erre valaki gondol egyet, és beugrik a vízbe, hogy úszva előbb odaérjen Amerikába.